Βιογραφικό / by

Γεννήθηκα στην Κοζάνη το 1981. Σπούδασα στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Κοινωνικής – Κλινικής και Εξελικτικής – Σχολικής Ψυχολογίας. Η πρακτική μου άσκηση έγινε στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής (Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη) για έφηβους και ενήλικες με νοητική καθυστέρηση. Αποφοίτησα το 2004 και για ένα χρόνο εργάστηκα εθελοντικά με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές και τις οικογένειες αυτών. Για ένα χρόνο εργάστηκα ως Ψυχολόγος στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) του Δήμου Κοζάνης, στο πλαίσιο προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Επί πέντε χρόνια εργαζόμουν ως Ψυχολόγος στο ιδιωτικό Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης- Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. «Κιβωτός», στον Άργιλο Κοζάνης. Από το 2014 και μέχρι σήμερα συνεργάζομαι με το Δήμο Κοζάνης μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, όπου απασχολούμαι ως Ψυχολόγος με ειδίκευση στην παιδοψυχολογία. Από το 2013 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην πόλη της Κοζάνης.

Εργάζομαι θεραπευτικά με παιδιά, έφηβους/ες και ενήλικες με προβλήματα συμπεριφοράς, προβλήματα προσαρμογής, ψυχοσυναισθηματικές και ψυχοφυσιολογικές διαταραχές, όπως αγοραφοβία, αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, απώλεια-πένθος, αϋπνία, αυτογνωσία, διαπροσωπικές δυσκολίες, διαταραχές άγχους, διαταραχές διάθεσης-συναισθηματικές διαταραχές, διαταραχές συμπεριφοράς, ειδικές φοβίες, έμμονες ιδέες και καταναγκασμοί, θέματα αυτοεκτίμησης, κακοποίηση, μετατραυματικό στρες, χρόνιος πόνος, διακοπή καπνίσματος. Στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης παρέμβασης παρέχω συμβουλευτική και υποστήριξη σε γονείς καθώς και σε άτομα που επιθυμούν την τεκνοποιία.

Η διαρκής επιμόρφωση και εκπαίδευση αποτελεί ένα βασικό και αναγκαίο εργαλείο κάθε Ψυχολόγου. Μεταξύ άλλων, έχω εκπαιδευτεί στην ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση μέσω ψυχομετρικών εργαλείων (tests), στη βραχεία ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, σε πρωτόκολλα τραυματοθεραπείας και στο Sandplay Therapy. Είμαι κάτοχος διπλώματος ανώτερης πρακτικής στην Κλινική Ύπνωση-Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία, πιστοποιημένο από το General Hypnotherapy Standards Council. (δείτε το βιογραφικό μου)

Είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με Αριθμό Μητρώου 2027 και κατέχω την 12120/04 Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.