Βιογραφικό / by

­­­­Γεννήθηκα στην Κοζάνη το 1981. Σπούδασα στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Κοινωνικής – Κλινικής και Εξελικτικής – Σχολικής Ψυχολογίας. Η πρακτική μου άσκηση έγινε στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής (Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη) για έφηβους και ενήλικες με νοητική καθυστέρηση. Αποφοίτησα το 2004 και για ένα χρόνο εργάστηκα εθελοντικά με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές και τις οικογένειες αυτών. Για ένα χρόνο εργάστηκα ως Ψυχολόγος στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) του Δήμου Κοζάνης, στο πλαίσιο προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Επί πέντε χρόνια εργαζόμουν ως Ψυχολόγος στο ιδιωτικό Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης- Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. «Κιβωτός», στον Άργιλο Κοζάνης.

Η εργασιακή μου εμπειρία εστιάζεται σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες με νοητική, κινητική και αισθητηριακή αναπηρία, παιδιά με γενετικά σύνδρομα, παιδιά και έφηβους με προβλήματα συμπεριφοράς, προβλήματα προσαρμογής, συναισθηματικές δυσκολίες, θύματα παιδικής κακοποίησης. Στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης παρέμβασης παρέχω συμβουλευτική και υποστήριξη σε γονείς καθώς και σε άτομα που επιθυμούν την τεκνοποιία.

Η διαρκής επιμόρφωση και εκπαίδευση αποτελεί ένα βασικό και αναγκαίο εργαλείο κάθε Ψυχολόγου. Η εκπαίδευσή μου αφορά κυρίως τον τομέα των παιδιών και εφήβων. Μεταξύ άλλων, έχω εκπαιδευτεί στην ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση μέσω ψυχομετρικών εργαλείων (tests), στη βραχεία ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία και στο Sandplay therapy. (δείτε το βιογραφικό μου)

Είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με Αριθμό Μητρώου 2027 και κατέχω την 12120/04 Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.